Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την κατανομή του μαθητικού δυναμικού στα σχολεία της περιοχής της Β ΕΛΜΕ/Θ

 

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝ.Ε.Κ), ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΠΕΚ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

   Καταγγέλλουμε τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Βαζούρα, για την κατανομή του μαθητικού δυναμικού στα σχολεία της περιοχής της Β ΕΛΜΕ/Θ και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά.

   Ο σχεδιασμός που διαμορφώθηκε εξυπηρετεί σκοπιμότητες, καθώς κάποια σχολεία γιγαντώνονται σε βάρος άλλων, που συρρικνώνονται. Ειδικότερα για την περίπτωση του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης φαίνεται να έχει «ξεχάσει» ότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της απόφασης του Δημάρχου Καλαμαριάς μέσω της οποίας επιβλήθηκε η βίαιη, αυταρχική, αντιεκπαιδευτική και μη λειτουργική μετεγκατάσταση του 3ου ΓΕΛ Καλαμαριάς στο διδακτήριο του 10ου . Το αποτέλεσμα είναι να συστεγάζονται προσωρινά το 10ο με το 3ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς με τον ίδιο ακριβώς αριθμό τμημάτων (το άθροισμα των τμημάτων της Β΄ και Γ΄ τάξης στο κάθε σχολείο είναι 7).

   Αυτή η κατανομή, όμως, αποσκοπεί στη δημιουργία συνθηκών μη εφαρμογής ενδεχόμενης θετικής απόφασης από το ΣτΕ στο οποίο έχουν προσφύγει εκπαιδευτικοί και των δύο σχολείων, του 3ου ΓΕΛ και του 10ου Γυμνασίου και στηρίζει το συνδικάτο μέσω της Β ΕΛΜΕ/Θ αλλά και της ΟΛΜΕ. Αυτός ο σχεδιασμός δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα, αλλάζοντας το μαθητικό δυναμικό των σχολείων, ώστε να καταστεί αδύνατη η επιστροφή στις κανονικές έδρες τους. Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν επιδεικνύει την ευαισθησία που θα περιμέναμε από αυτήν ως μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά βιάζεται να δημιουργήσει καταστάσεις, που εξυπηρετούν την απόφαση του Δημάρχου Καλαμαριάς. Η κατανομή του μαθητικού δυναμικού πρέπει να είναι δίκαιη και ισομερής, ώστε όλα τα σχολεία να είναι βιώσιμα και να επιτυγχάνονται οι προϋποθέσεις, για να μπορούν να επιτελέσουν τον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό ρόλο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.