Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

1η Μάη


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ 
 Β΄ ΕΛΜΕ



Αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου
Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο – Μόρφωση και δουλειά για όλους και όλες
Όλοι-όλες στην Εργατική Πρωτομαγιά – Συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην Καμάρα

   Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση, στο πλαίσιο της οποίας η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, μνημονιακού τύπου. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τον λαό στη φετινή πρωτομαγιά στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν! Αγωνίζονται!
   Σε αυτό το τοπίο η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά, εν μέσω πανδημίας και των διακοπών του Πάσχα, το νομοσχέδιο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής με πυλώνες την ένταση των ταξικών
εξεταστικών φραγμών, των περικοπών, της υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το μπλόκο στα ΕΠΑΛ χάριν των ΙΕΚ και του κυκλώματος κατάρτισης, αλλά και της υποβάθμισης της εργασιακής υπόστασης και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Με το οπισθοδρομικό τιμωρητικό πλαίσιο καθιστά τους εκπαιδευτικούς παιδονόμους. Με σημαία την αριστεία και την αξιολόγηση σαλπίζει επίθεση στα δικαιώματα και το αίτημα για ισότητα. Η αξιολόγηση θα στιγματίσει ως απείθαρχο και αντιεπιστημονικό τον καθένα, εκπαιδευτικό, σύλλογο διδασκόντων ή και διευθυντή που δεν θα συναινέσει. Το εκπαιδευτικό κίνημα θα δώσει αγωνιστικό παρών στην Πρωτομαγιά συνεχίζοντας τα πρώτα ελπιδοφόρα βήματα αντίστασης.
   Θα είμαστε στο δρόμο, γιατί το σχολείο που ονειρεύεται η υπουργός στοχεύει στον απαξιωμένο εκπαιδευτικό. Εντάσσεται το νομοσχέδιο σε όσα ζούμε αυτές τις μέρες που κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας. Απολύσεις, εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, μειώσεις και αναστολή μισθών, άρση των ΣΣΕ, διαμορφώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα. Πλευρές αυτής της ελαστικοποίησης είδαμε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τον εκπαιδευτικό “on call” σχεδόν σε 24ωρη βάση. Την ίδια στιγμή ελάχιστες ενέργειες έχουν καταγραφεί ως προς την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των μαχόμενων υγειονομικών.
   Στην πρωτοφανή αυτή επίθεση, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ –με την ΟΛΜΕ σε ρόλο παρακολουθητικό- βρίσκονται σε γενικό «σιωπητήριο», δηλώνουν συμμόρφωση και υποταγή στην κυβέρνηση που προσπαθεί να εξαφανίσει τις εργατικές διεκδικήσεις και στέλνουν σαφές μήνυμα για τη στάση τους την «επόμενη ημέρα» μετά την καραντίνα.
   Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, τη συνδικαλιστική δράση και παρουσία σε μια περίοδο όξυνσης της επίθεσης, έσπασαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τις σημαντικές κινητοποιήσεις στην υγεία στις 7/4, την πανεργατική συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας στις 14/4, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις 16 και 24/4, στις μικρότερες και μεγαλύτερες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, στην αποφασιστική απεργία διαρκείας των συμβασιούχων στην Υπ. Ασύλου.
   Τώρα, μπροστά στην αποφασιστικότητα εκατοντάδων σωματείων, ομοσπονδιών, ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος να προχωρήσουν σε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική κυβερνητική πολιτική, επιδιώκει να μεταφέρει την Πρωτομαγιά, λες και πρόκειται για αργία. Επιδιώκει να μην χαθεί ούτε μια μέρα εργασίας και κερδοφορίας για το κεφάλαιο μετά τη χαλάρωση των μέτρων.
   Απάντηση στην κρίση μπορεί να δώσει μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος. Με τη δύναμη των πρωτοβάθμιων σωματείων και το συντονισμό τους, τη δημοκρατία των συνελεύσεων, τη μαχητικότητα των αγώνων και την αποφασιστικότητα των διεκδικήσεων. Για την υπεράσπιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του κόσμου της δουλειάς μέσα από την κοινή πάλη με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, τον φασισμό, τον ρατσισμό.
Το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν υποτάσσεται στις αντιδραστικές κυβερνητικές απαγορεύσεις, δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα, παλεύει στην πρώτη γραμμή για τα εργατικά δικαιώματα, συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στην Καμάρα στις 11.00 π.μ. λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι εργαζόμενοι κρατάμε τη κοινωνία όρθια. Ο κόσμος αυτός θα γίνει δικός μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.