Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων 24/10, Καμάρα, 6.30μμ




Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης
                                                           
Αγώνας διαρκείας για να μην περάσει το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ
Μόνο με αποφασιστικούς αγώνες στα χέρια των εργαζομένων θα ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, θα παλέψουμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας
Όλοι στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων
την Πέμπτη 24/10, Καμάρα, 6.30μμ
Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε καταιγισμό ρυθμίσεων για τη δήθεν «ανάπτυξη» με σύμβολο το καζίνο του Ελληνικού και άμεσους στόχους την υψηλή κερδοφορία για το κεφαλαίο, μακροχρόνια υποταγή για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στον αναπτυξιακό νόμο που κατεβάζει για ψήφιση η ΝΔ παραδίνει
τομείς του δημοσίου στους ιδιώτες, καθώς κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΕΕ και κεφάλαιο επιδιώκουν:
·             Το πλήρες φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλιστών με το ηλεκτρονικό μητρώο, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό έλεγχο στη λειτουργία και στις αποφάσεις τους επιχειρώντας να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία και τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων (ΓΣ κλπ) με την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης. Δεν φοβούνται φυσικά την «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, καθώς γνωρίζουν καλά ότι μόνο από αυτά μπορούν να προκύψουν αποτελεσματικοί αγώνες των εργαζομένων.
·             Να πλήξουν τις συλλογικές συμβάσεις, με την αναστολή της εφαρμογής τους σε πλήθος περιπτώσεων, ενώ η μισθολογική καθήλωση θα είναι οδηγός για πλήγματα και στο δημόσιο τομέα.
·             Να ιδιωτικοποιήσουν κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, που σημαίνει χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και τη λυπητερή για τα κέρδη των επιχειρήσεων στο δημότη 
·             Να επεκτείνουν την ελαστική εργασία, με την «δυνατότητα» εργαζόμενος και εργοδότης να «συμφωνούν» σε μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε μερική ή σε κάθε μορφή εκ περιτροπής για ορισμένο ή αόριστο χρόνο.
·             Να αφήσουν ασύδοτες τις εταιρίες επιτρέποντας την ίδρυσης τους σε δύο μέρες και πειθαρχικές ποινές για υπαλλήλους που δεν γνωμοδοτούν άμεσα αδειοδοτήσεις.
·             Να ιδιωτικοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να παραχωρηθούν δικαιώματα πιστοποίησης σε ιδιώτες, επιφέροντας νέο πλήγμα στην επίβλεψη από τις δημόσιες υπηρεσίες των περιβαλλοντικών, οικονομικών και άλλων όρων, με αρνητικές συνέπειες στη προστασία του περιβάλλοντος, στην υγιεινή και την ασφάλεια. 
Οι Παρεμβάσεις και έγκαιρα είχαν προτείνει ένα πρόγραμμα αγωνιστικής απάντησης και κλιμάκωσης, προειδοποιώντας ότι οι μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για απεργιακή κινητοποίηση στις 2/10 αποδυναμώνουν τη δυνατότητα των σωματείων να αντισταθούν. Σε χρόνο που επέτρεπε την πετυχημένη οργάνωση, προτάθηκε από τις Παρεμβάσεις στην ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΟΛΜΕ, σε μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία μια καλά προετοιμασμένη 24ωρη απεργία για τις 23/10. Όχι για να κλείσει ο κύκλος με μια ακόμα διαμαρτυρία χωρίς αύριο, αλλά σαν αγωνιστικό σταθμό, για να παλέψουμε για αυξήσεις, μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, ασφάλιση, συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιο και φυσικού πλούτου. Να αγωνιστούμε ενάντια στις μεγάλες απειλές των ημερών μας, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, με τη δύναμη της αλληλεγγύης στον κούρδικο λαό και τους πρόσφυγες των πολέμων.
Οι παρατάξεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, στοιχημένες στις σκοπιμότητες των κομμάτων τους επέβαλλαν τη σιωπή των σωματείων αποδεικνύοντας πόσο φοβούνται την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ συναίνεσε στο σχεδιασμό της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο όνομα των δυσμενών συσχετισμών που έτσι θα γίνουν όμως δυσμενέστεροι. Τη ζωή μας θα αλλάξουν οι αγώνες των εργαζομένων και όχι η «οικονομία δυνάμεων» και τα καλέσματα κομματικής καταγραφής.
Συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων!
Βγαίνουμε στο δρόμο την Πέμπτη 24/10 ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ξέρουμε καλά ότι οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μέσα από τις «κοινωνικές συμμαχίες», έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό που θα έχει προοπτική συνέχειας, σύγκρουσης και ρήξης με τις κυρίαρχες πολιτικές και «στηρίζουν» την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ, αφού συμφωνούν με την ανάπτυξη και δεν έχουν διαφορετική στρατηγική από αυτή των κυβερνήσεων. Δε θα κάνουμε τη συναλλαγή  και την υποχώρηση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού ήττα των εργαζομένων!
Ο αγώνας συνεχίζεται γιατί είναι η μόνη επιλογή μας, γιατί ζούμε από τη δουλειά μας και απαιτούμε αξιοβίωτη ζωή! Θα δώσουμε τη μάχη, πρώτα από όλα με τα πρωτοβάθμια σωματεία για την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την ηττοπάθεια, τη μιζέρια και το αλληλοφάγωμα. Μόνη ελπίδα για μια καλύτερη ζωή η μαχητική απάντηση του κόσμου της εργασίας!
Δυναμικά την Πέμπτη 24/10 στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα, 6.30μμ
Μαζικά στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για αγωνιστική απάντηση του κλάδου, υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού.
·             Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση.
·             Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα.
·             Να καταργηθούν ο νόμος Αχτσιόγλου και όλες οι αντιαπεργιακές διατάξεις.
·             Σύγκρουση –ρήξη με τα μνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν (κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφάλαιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.