Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Καταγγελία ΔΣ Β' ΕΛΜΕ Φλεβάρης 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Β ΕΛΜΕ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η απεργία της 4ης Φλεβάρη με τα μεγαλειώδη, μαχητικά συλλαλητήρια έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν θα περάσουν τα μέτρα που ισοπεδώνουν τα κεκτημένα με αγώνες δικαιώματά μας. Εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι, νεολαία, φτωχομεσαία αγροτιά ένωσαν τις δυνάμεις τους βροντοφωνάζοντας την απαίτησή τους για δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους, για μόρφωση-δουλειά, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και πόσο «λίγο» πράγματι φαντάζει το Υπουργείο παιδείας της «αριστερής» κυβέρνησης όταν ανακοινώνει το ποσοστό 18,43% για τους απεργούς εκπαιδευτικούς, όταν με βάση στοιχεία των κατά τόπους ΕΛΜΕ το ποσοστό των απεργών αγγίζει το 40% πανελλαδικά.
Δυστυχώς όμως στη Β ΕΛΜΕ το ΔΣ όχι μόνο δεν ασχολήθηκε με την απεργία όπως και όσο όφειλε, αλλά δεν υλοποίησε και τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης στις 19/1/2016.                      Η απόφαση για συμμετοχή
στο διελμικό, όπου θα συζητούνταν οι δράσεις ενόψει της απεργίας, πραγματοποιήθηκε μεν, αλλά δεν έφτασαν ποτέ οι προτάσεις του διελμικού στο δσ για να συζητηθούν. Επίσης, δεν είδαμε κανένα πανό σε κανένα σχολείο, παρά την απόφαση της γεν. συνέλευσης. Και περιμένουμε ακόμα να μάθουμε τι έγινε στη γενική συνέλευση των προέδρων στις 30/1 σχετικά με τον εθνικό διάλογο και πώς η ΟΛΜΕ συμμετέχει, ενώ σημαντικός αριθμός ΕΛΜΕ (ανάμεσά τους και η Β ΕΛΜΕ-Θ) με ψηφίσματα και αποφάσεις τάχθηκαν κατά του διαλόγου.
Αντ’ αυτού το ΔΣ από τον Ιανουάριο και μέχρι τώρα ασχολείται με την παράδοση-παραλαβή του ταμείου, ένα θέμα που, στο μέτρο τουλάχιστον της πληροφόρησης που έχουμε, είναι τυπικό και θα μπορούσε να λυθεί εύκολα. Για κάποια από τα ερωτήματα που θέτει η παράταξη της ΔΑΚΕ καλό θα είναι να αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες όλο το περσινό συνδικαλιστικό έτος, όταν απαξίωνε τις συνεδριάσεις και δε συμμετείχε σε τίποτα. Όποιος όμως παρακολουθεί την πορεία της Β ΕΛΜΕ-Θ τα τελευταία χρόνια μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι σκοπός της ΔΑΚΕ αλλά και όσων την στηρίζουν και τη στήριξαν στο παρελθόν είναι ακριβώς αυτό: ένα σωματείο-σφραγίδα, ένα σωματείο αδρανοποιημένο, που θα ασχολείται με τα μπλοκάκια αποδείξεων και το ΑΦΜ. Αρκετά χρόνια τους «χαρίσαμε» το σωματείο. Ήρθε η ώρα να το πάρουμε στα χέρια μας!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ κλιμακώνουν την επίθεση. Εμείς; Η απεργία της 4ης Φλεβάρη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποδειχτεί «μία ακόμα 24ωρη χωρίς συνέχεια». Τώρα επιβάλλεται να κλιμακωθεί ο αγώνας με απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις. Τώρα είναι η ώρα για νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων στις ΕΛΜΕ αμέσως μετά την 24ωρη απεργία, ώστε να παρθούν αποφάσεις αγωνιστικής συνέχειας και κλιμάκωσης. Χτίζουμε μέτωπο με εργαζόμενους και ανέργους, νεολαία και συνταξιούχους και διεκδικούμε όσα μας ανήκουν!

Συνεχίζουμε μαχητικά και δυναμικά

Η 4η Φλεβάρη ήταν μόνο η αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.