Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Πρόταση για Γ.Σ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

·        Α΄ ΕΛΜΕ : Πέμπτη 25/2 στις 6.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ (πρ. Κορομηλά 51)
·        Β΄ ΕΛΜΕ : Πέμπτη 25/2 στις 3.00 μ.μ., στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς (Κ. Καραμανλή – Μακεδονίας)
·        Γ΄ ΕΛΜΕ : Πέμπτη 25/2 στις 7 μ.μ. στο 1ο Λύκειο Συκεών (Επταπυργίου 150)
·        Δ΄ ΕΛΜΕ : Πέμπτη 25/2 στις 7 μ.μ., στο 20ο ΓΕΛ (Κλεάνθους 30)
·        Ε΄ ΕΛΜΕ : Πέμπτη 25/2 στις 7 μ.μ., στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης (Λαγκάδα  - Πεσόντων Ηρώων )


Κλιμάκωση τώρα του αγώνα με 48ωρη απεργία και πολύμορφές κινητοποιήσεις

Προτείνουμε οι συνελεύσεις να αποφασίσουν ένα πρόγραμμα δράσης στη βάση των
εκτιμήσεων και των αποφάσεων Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και οι οποίες εκδόθηκαν  σε ανακοινώσεις το προηγούμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση προς τις Γ.Σ. στηρίζεται στις εξής αποφάσεις των ΕΛΜΕ:

1.      Ανακοίνωση Γ΄, Δ΄,  Ε΄ ΕΛΜΕ για ασφαλιστικό (26/1/2016)
2.      Ανακοινώσεις Β΄, Γ, Ε΄ ΕΛΜΕ για εκτιμήσεις για την απεργία στις 4/2/2016 και για την κλιμάκωση του αγώνα. (Β΄ ΕΛΜΕ 16/2/2016), (Γ΄ ΕΛΜΕ 9/2/2016), (Ε΄ ΕΛΜΕ 13/2/2016)
3.      Ανακοινώσεις Γ, Ε΄ ΕΛΜΕ για μετακινήσεις εκπαιδευτικών (Γ΄ ΕΛΜΕ 9/2/2016), (Ε΄ ΕΛΜΕ 13/2/2016)
4.      Ανακοινώσεις Α΄, Β΄, Γ, Ε΄ ΕΛΜΕ για Ειδική Αγωγή  (16 και 17/2/2016) 
5.      Ανακοίνωση Γ΄ ΕΛΜΕ για πρόσφυγες (Γ΄ ΕΛΜΕ 9/2/2016)
6.      Ανακοινώσεις όλων των ΕΛΜΕ για τον αγώνα των αγροτών
7.      Ανακοινώσεις Α΄, Γ, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ για «εθνικό διάλογο», η πρόταση των οποίων έχει συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση των 28 ΕΛΜΕ ενάντια στον «εθνικό διάλογο» και καμία συμμετοχή σε αυτόν. (30/1/2016)

Για το πολιτικό πλαίσιο και τις διεκδικήσεις

Η Γ. Σ. εκτιμά ως σημαντικούς σταθμούς της μάχης ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης, τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες στις οποίες συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα στην 24ωρης απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη, καθώς και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια αγροτών και όλου του λαού στο Σύνταγμα στις 12 και 13 Φλεβάρη. Η κοινωνική πλειοψηφία, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, έστειλαν μήνυμα, ένα βροντερό ΟΧΙ στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες ενός αιώνα.

Η ελπιδοφόρα εξέλιξη των αγώνων είναι που τρομάζει την κυβέρνηση. Γι αυτό και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και τα αστικά παπαγαλάκια επικαλούμενοι το φόβητρο του Grexit και της αποσταθεροποίησης, της καθυστέρησης της αξιολόγησης από τους Θεσμούς και ενεργοποιώντας πρακτικές του κοινωνικού αυτοματισμού προσπαθούν να διασπάσουν το αποφασιστικό, αγωνιστικό μετωπο   που συγκροτείται. Εκφραστής αυτής της προπαγάνδας και ο νυν υπουργός παιδείας που ακολουθώντας τα «χνάρια» των προκατόχων του, ανακοίνωσε μικρά απεργιακά ποσοστά, ελπίζοντας να ανακόψει το μεγάλο κύμα οργής και αγανάκτησης που κατακλύζει τον κόσμο της εκπαίδευσης για το αντιασφαλιστικό  νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΣΑΝΕΛ αλλά και για τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προετοιμάζει το υπουργείο για τη δημόσια εκπαίδευση.

Για τους εργαζόμενους, για την κοινωνική πλειοψηφία, δεν υπάρχει καμιά αποδεκτή λύση στα πλαίσια των εκβιασμών της ΕΕ, του ΔΝΤ, της Τρόικας και του κεφαλαίου. Το μήνυμα της λαϊκής κινητοποίησης είναι να σταματήσει τώρα κάθε παζάρι με την ΕΕ για το ασφαλιστικό, να αποσυρθεί οριστικά το νομοθετικό τερατούργημα του Κατρούγκαλου που καταργεί - διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν!

Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση που υπερβαίνει αντιδραστικά το νόμο Γιαννίτση, τα πορίσματα των επιτροπών «σοφών», το νόμο 3863/2010 Λοβέρδου – Κουτρουμάνη. Τσακίζει τους εν ενεργεία ασφαλισμένους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους ήδη συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία και όλα αυτά προκειμένου να μην πληρώσει το κεφάλαιο όσα έκλεψε από τη συνεχή μείωση των μισθών, τη μαύρη, απλήρωτη, ελαστική εργασία και τη συνεχή μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτές που ποτέ δεν αποδόθηκαν, από τις απαλλαγές και τη λεηλάτηση των αποθεματικών των ταμείων.
Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Είναι μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της ΕΕ στην καπιταλιστική κρίση, μια αγωνιώδης προσπάθεια να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από τη δουλοποίηση των εργαζομένων.

Η διάλυση του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται

Την ίδια στιγμή μια σειρά σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την κυβερνητική εφαρμογή του 3ου μνημονίου (υποχρηματοδότηση, κενά, αδιοριστία, έλλειψη υποστηρικτικών δομών, ραγδαία επιδείνωση των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών με μισθολογικές μειώσεις, αξιολόγηση, αντιεκπαιδευτικές – αντεργατικές μετακινήσεις  εκπαιδευτικών, νομοθετικές ρυθμίσεις που ισοδυναμούν με την κατάργηση των τμημάτων ένταξης, κ.ά.). Ο «εθνικός διάλογος», μετά την αποτυχία που τον οδήγησε το εκπαιδευτικό κίνημα, γίνεται προσπάθεια να συνεχιστεί σε περιφερειακές πόλεις με απογευματινές Σαββατιάτικες συναντήσεις στελεχών εκπαίδευσης, ενώ το υπουργείο, στην προσπάθειά που κάνει να επιδείξει βήματα επιτυχίας του, στρέφεται πλέον στους συλλόγους διδασκόντων. Γίνεται αντιληπτό όλο και περισσότερο από όλους ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, συλλόγους διδασκόντων, συναδέλφους ότι ο «διάλογος» είναι μια διαδικασία προσχηματική που αποβλέπει στη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος υλοποίησης μιας σειράς αντιδραστικών μέτρων προτεινόμενων από ΕΕ και ΟΟΣΑ που υπέγραψε η κυβέρνηση στο 3ο μνημόνιο για την εκπαίδευση και τα οποία είναι δεσμευμένη να συμπεριλάβει στο σχέδιο νόμου για την  παιδεία που θα καταθέσει το επόμενο διάστημα. Οφείλουν όλοι να γυρίσουν την πλάτη στους στημένους διάλογους και αγωνιστικά να απαιτήσουμε την υλοποίηση  των διεκδικήσεων του κλάδου. Καλούμε την ΟΛΜΕ να αποχωρήσει από τον «εθνικό διάλογο» και κανένας σύλλογος διδασκόντων και εκπαιδευτικός να μην συμμετέχει, ώστε να μην δοθεί καμία δυνατότητα νομιμοποίησης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.

Αγωνιζόμαστε για να γίνουν αποδεκτές οι διεκδικήσεις του κλάδου

·        Τα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό να μείνουν στα χαρτιά. Να μην τολμήσουν να φέρουν νόμο στη βουλή. Να εκφράσουμε την οργή μας παντού με μαζικά συλλαλητήρια, δυναμικές ενέργειες, απεργιακά βήματα και κλιμάκωση, που να μην επιτρέψει να καταπατηθεί για μια ακόμη φορά η λαϊκή θέληση.
·        Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων και οι ρυθμίσεις των μνημονίων. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, τα δις που αρπάχτηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ΔΝΤ.
·        Για ένα αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και  συντάξεις για να ζούμε αξιοπρεπώς. Με δωρεάν κάλυψη υγείας, περίθαλψη για όλους. Πρόνοια και παροχές με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Όχι σύνταξη στα βαθιά γεράματα, όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού και τη μείωση του εφάπαξ. Πλήρης ασφάλιση για τους ελαστικά εργαζόμενους και τους ανέργους.
·        Για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα του κλάδου για το δωδεκάχρονο δωρεάν δημόσιο σχολείο, τους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς και οι άλλες διεκδικήσεις όπως αυτές αποφασίστηκαν στο 16ο και στο 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
·        Αγωνιζόμαστε ενάντια σε ό,τι εμποδίζει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας: Τη μηχανή του χρέους, τους νόμους των αγορών, τη μέγγενη της πολιτικής της ΟΝΕ και της ΕΕ, του ΔΝΤ, τα μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί. Διεκδικούμε την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.

Στο πρόγραμμα δράσης στην προοπτική της κλιμάκωσης προτείνουμε :
Ο αγώνας τώρα να συνεχιστεί με αγωνιστική ενότητα και  μαχητικό μέτωπο με τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και τους «μπλοκάκηδες», αλλά και τους ανέργους και τη νεολαία που πιέζεται εκτός εργασίας από τα μέτρα και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων της λιτότητας. Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τις πολιτικές κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – κεφαλαίου. Να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες  κοινωνικές ανατροπές σε όφελος του λαού και του τόπου.

·        Απεργιακή κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία και συμπόρευση με τους αγρότες και  άλλους αγωνιζόμενους κλάδους το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου (πρόταση για Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Μάρτη), με συλλαλητήρια την πρώτη ημέρα σε όλες τις πόλεις και τη δεύτερη ημέρα πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Απευθύνουμε την πρόταση σε όλες τις Ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ). Απευθύνουμε την πρόταση προς την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ.  Παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο στην κατεύθυνση αυτή με άλλα σωματεία και συλλογικότητες της εκπαίδευσης και της νεολαίας.
·        Η ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε νέες Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την 48ωρη απεργία που θα αποφασίσουν κλιμάκωση του αγώνα.
·        Μπροστά στο μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού να δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα σε κάθε ΕΛΜΕ, καθώς και κεντρική Επιτροπή Αγώνα των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ουσιαστική και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στον αγώνα. Συνάντηση της κεντρικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΛΜΕ την Τρίτη 1/3, στις 7.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.
·        Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από πρωτοβάθμια σωματεία το Σάββατο 27/2 στις 12μ, στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στο ασφαλιστικό. Απευθυνόμαστε  και σε άλλες συλλογικότητες για να πάρουν μέρος.
·        Συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις-αυτοκινητοπορείες στις συνοικίες της πόλης μαζί με τοπικές συνελέυσεις-πρωτοβουλίες-επιτροπές. Να πάρουμε πρωτοβουλίες συνάντησης με τα σωματεία που δραστηριοποιούνται Δυτικά και Ανατολικά τις επόμενες ημέρες για την οργάνωση των κινητοποιήσεων.
·        Παρέμβαση και αποκλεισμό τις επόμενες ημέρες του κεντρικού κτηρίου του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους από κοινού με άλλα σωματεία, καθώς και το σωματείο συνταξιούχων. Η ημέρα παρέμβασης να καθορισθεί μαζί με τα άλλα σωματεία. Προτείνουμε την Τετάρτη 9/3, στις 1.00 μ.μ., με δίωρη διευκολυντική στάση.
·        Συμμετέχουμε με αποφάσεις των ΕΛΜΕ στην πρωτοβουλία συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η οποία λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και είναι στις βασικές επιδιώξεις της ο συντονισμός συλλογικοτήτων και σωματείων όλων των εργαζομένων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, ανέργων και νεολαίας.
·        Αποφασίζουμε την  πραγματοποίηση κινητοποίησης στις Δ/σεις Εκπ/σης  την Τετάρτη 2/3 στις 1.00 μ.μ. με δίωρη διευκολυντική στάση με περιεχόμενο που θα απαντάει στα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και με αιχμές ενάντια στον «εθνικό διάλογο», τις ρυθμίσεις κατάργησης των  τμημάτων ένταξης στην ειδική αγωγή, τις διεκδικήσεις του κλάδου για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών, την λειτουργία της πρόσθετης διδακτικής στήριξης τώρα. Οι κινητοποιήσεις να συνδιοργανωθούν από τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους Π.Ε. όλες τις συλλογικότητες των αναπληρωτών και των αδιόριστων εκπαιδευτικών, καθώς και στους συλλόγους γονέων και τις ενώσεις τους. Η συνάντηση συντονισμού να γίνει τη Δευτέρα 29/2, στις 7.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.
·        Συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνεται το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ. στην ΧΑΝΘ ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις που σχεδιάζονται στη Β. Ελλάδα και υλοποιούνται ήδη στη Χαλκιδική. Η καναδική Eldorado Gold και η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, απειλώντας να μετατρέψουν τον Κάκαβο σε κρανίου τόπο.

·        Συνεχίζουμε την έμπρακτη στήριξη στους πρόσφυγες με νέες επισκέψεις  στην Ειδομένη και πρόσκληση στήριξης από τους συναδέλφους με είδη πρώτης ανάγκης. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε  πρωτοβουλίες-δράσεις για το προσφυγικό ενάντια σε ρατσισμό-φασισμό-πόλεμο-ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Οργανώνουμε εκδήλωση – συζήτηση για το προσφυγικό. Παίρνουμε μέρος στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 19/3/2016, στις 12μ στο Άγαλμα Βενιζέλου από τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές και άλλες συλλογικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.