Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β ΕΛΜΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Την Δευτέρα 11-1-2016 συνήλθε το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Δεκέμβρη 2015, με θέμα τη συγκρότηση προεδρείου. Θυμίζουμε τη σύνθεση του νέου ΔΣ με βάση τις ψήφους: 2 έδρες η ΔΑΚΕ και από μία οι παρατάξεις ΠΑΜΕ, Αλληλεγγύη, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, Αγωνιστική Παρέμβαση.
Η Αγωνιστική Παρέμβαση τοποθετήθηκε αρχικά υπέρ ενός αγωνιστικού προγραμματικού προεδρείου από τις δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα
βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια της σκληρής λιτότητας και των μνημονίων. Αρνηθήκαμε να ψηφίσουμε τις μνημονιακές παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΕΚ και εκτιμώντας ότι η παράταξη των ΣΥΝΕΚ επέλεξε να βαδίσει πια στο δρόμο των μνημονίων υπερασπιζόμενη την κυβέρνηση προτείναμε προεδρείο από το ΠΑΜΕ, την Αλληλεγγύη και εμάς. Η παράταξη της Αλληλεγγύης τάχθηκε επίσης υπέρ του αγωνιστικού προγραμματικού προεδρείου με την ίδια πρόταση.
Το ΠΑΜΕ υποστήριξε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο (με βάση τις ψήφους να πάνε και οι θέσεις: η ΔΑΚΕ τον πρόεδρο, το ΠΑΜΕ την αντιπρόεδρο, η Αλληλεγγύη το γεν. γραμματέα). Φαίνεται όμως πως η θέση του αντιπροέδρου και του γεν. γραμματέα ως 2η ή 3η αλλάζει κάθε χρόνο ανάλογα με τη θέση του ΠΑΜΕ. Και εξηγούμαστε: πέρσι που το ΠΑΜΕ ήταν τρίτο σε ψήφους διεκδίκησε και κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου. Φέτος που είναι δεύτερο σε ψήφους διεκδίκησε και κατέλαβε πάλι τη θέση του αντιπροέδρου! Είναι φανερό πως η παράταξη του ΠΑΜΕ με τη θέση του αυτή εδώ και χρόνια φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση στην ΕΛΜΕ αλλά και στο κίνημα γενικά. Ας σκεφτούν οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ το ποσοστό των συναδέλφων που κάθε χρόνο στηρίζουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια δηλώνοντας προφανώς την ισχυρή επιθυμία τους να αλλάξει επιτέλους το τοπίο στην Β ΕΛΜΕ!
Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ δεν κατέθεσαν το σκεπτικό τους για την εκλογή προεδρείου και φάνηκε στην ψηφοφορία το γιατί. Στήριξαν ο ένας τον άλλον προκειμένου να βγει πρόεδρος και γενικός γραμματέας από ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ βγάζοντας απ’ έξω την Αλληλεγγύη που ήταν τρίτη δύναμη. Με ψήφους ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ διαμορφώνεται και στη Β ΕΛΜΕ η συμμαχία που έχει διαμορφωθεί στην ΟΛΜΕ τον τελευταίο χρόνο και έχει οδηγήσει σε απραξία τον κλάδο. Οι παλιοί και νέοι μνημονιακοί αλληλοϋποστηρίζονται για να οδηγήσουν τον κλάδο σε ακόμα χειρότερες μέρες.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Οι εκπαιδευτικοί πρωταγωνιστές, όχι θεατές!





ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ
για το έτος 2016

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τόδας Γιώργος (υπέρ: 4, λευκό: 3)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντιντή Λεμονιά (ομόφωνα)
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπανικολάου Τζίνα (ψηφοφορία: Παπανικολάου Τζίνα: 4 - Αζούδης Θόδωρος: 3)
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ξανθόπουλος Ηρακλής (υπέρ: 5, λευκά: 2)
ΤΑΜΙΑΣ: Τριανταφύλλου Φανούρης (υπέρ: 4, λευκά: 3)

ΜΕΛΗ: Αζούδης Θόδωρος, Αλεμίδου Θώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.