Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

1ο ενημερώτικό για Δ.Σ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β ΕΛΜΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
για τη συνεδρίαση της 12ης Γενάρη

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι
Την Τρίτη 12-1-2016 συνήλθε το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα το ασφαλιστικό, μετά από αίτημα των παρατάξεων Αγ. Παρέμβαση, Αλληλεγγύη, ΠΑΜΕ και πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. να καλέσει γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τρίτη 19-1 στις 6.30 στο 7ο ΓΕΛ Καλαμαριάς σχετικά με το ασφαλιστικό
2. να στείλει κείμενο για το ασφαλιστικό στα σχολεία που θα καλεί στη συνέλευση
3. να προτείνει στη γεν. συνέλευση (γενικά) απεργία για να αποτραπεί η κατάθεση και ψήφιση του ν/σ.
 
Η συζήτηση που προηγήθηκε των αποφάσεων ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων των παρατάξεων. Οι ΔΑΚΕ-ΠΕΚ κινήθηκαν
στη λογική της αδράνειας. «Κακό» το νομοσχέδιο, αλλά καλύτερα να περιμένουμε την ΑΔΕΔΥ, που θα βάλει κινητοποίηση κατά το τέλος Γενάρη! Δεν είναι τυχαίο ότι στήριξαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία γενικά κι αόριστα! Για άλλη μια φορά δεν έχουν σκοπό να κινητοποιήσουν τον κλάδο και βάζουν μπροστά την ΑΔΕΔΥ για να «σώσει την τιμή τους» με άλλη μια θλιβερή 24ωρη!
Τα ΣΥΝΕΚ βαδίζουν στη λογική του «μνημονιακού μονόδρομου». Στην τοποθέτησή τους υποστήριξαν ότι δεν έχει γίνει γνωστό στο σύνολό του το ν/σ και να μην βιαστεί ο κλάδος. Επίσης, ότι δεν θα πρέπει να λειτουργούμε συντεχνιακά «τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι χωρίς δουλειά»! Στήριξαν επίσης την πρόταση του ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ κινήθηκε σε μια απεργιακή λογική στα λόγια, αλλά δεν καταλάβαμε την πρότασή του: απεργία πριν την ψήφιση που ν/σ γενικά κι αόριστα. Δεν προσδιόρισε ούτε τη διάρκεια (24ωρη, 48ωρη) ούτε το χρόνο (με την κατάθεση;). Αυτή η πρόταση ψηφίστηκε από ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ. Συμπέρασμα: παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός σε αγαστή σύμπνοια και το ΠΑΜΕ να τους δίνει άλλοθι. 

Ως ΑΓ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καταθέσαμε κείμενο με το σκεπτικό μας σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες του νέου ασφαλιστικού αλλά και την σκόπιμη αδράνεια ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ. Προτείναμε:
α) Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την ερχόμενη εβδομάδα (πέρασε ομόφωνα, καθώς την ίδια μέρα η ΟΛΜΕ αποφάσισε να γίνουν ΓΣ στις ΕΛΜΕ),
β) 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ν/σ: υπέρ: 2 (Αγ. Παρέμβαση, Αλληλεγγύη), λευκά: 5,
γ) συμμετοχή της Β ΕΛΜΕ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πρωτοβουλία συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων το Σάββατο 16/1 στις 12 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου και παράλληλα κάλεσμα στην ΕΔΟΘ να στηρίξει το συλλαλητήριο: υπέρ: 3 (Αγ. Παρέμβαση, Αλληλεγγύη, ΠΑΜΕ), λευκό: 4
Ή αυτοί θα κατεδαφίσουν το ασφαλιστικό ή εμείς αυτούς


Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη ΓΣ της Β ΕΛΜΕ την Τρίτη 19/1 στις 6.30 στο 7ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.